21 juni 2015

 

Aan het werk tijdens het classic car event in Bakel.

 

Ieder jaar kijken velen uit naar de hoeden op Prinsjesdag. Erica Terpstra begon in 1977 met het dragen van een hoed op deze dag en het is een traditie geworden. Het zijn vaak opvallende hoeden. In de loop der jaren zijn sommige politica de hoed ook gaan gebruiken om een statement te maken over een actueel thema of de eigen politieke agenda. Voormalig

SP-Kamerlid Krista van Velzen, droeg in 2008 een anti-bonthoed en Marianne Thieme – van de Partij van de Dieren – droeg in 2010 een zwarte koksmuts met daarop de tekst ‘Fish Free Fridays’. Zeker vijftien hoeden, gedragen op Prinsjesdag 2015 zijn te zien van 20 september t/m 22 november in Museum de Kantfabriek.

 

Naast deze hoeden exposeert het museum hoeden die gemaakt zijn door de groep ‘Petje af voor de hoed’ uit Deurne; Jet Kuunders-van Oorschot, Wil Kelfkens, Tineke Dekker-Beumers, Leonie Heeren en Corine Vriends. Het zijn handgemaakte hoeden. De groep richt ook een hoedenatelier in het museum en de leden zullen elke dinsdag- en zondagmiddag demon-straties geven.

 

Beide exposities vullen elkaar mooi aan. Degenen die geïnspireerd raken door de hoeden kunnen in het museum een cursus hoeden maken volgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer info: www.museumdekantfabriek.nl

 

Hoedjesdag in Museum de Kantfabriek

 

 

Het Museum de Kantfabriek in Horst brengt Hoedjesdag, een duo-expositie van hoeden die ministers en Kamerleden hebben gedragen op Prinsjesdag 2015 en hoeden die gemaakt zijn door de groep ‘Petje af voor de hoed’ uit Deurne.

17 – 25 oktober 2015

In samenwerking met Het Ambachtshuis Brabant.

Locatie Muntplein 16/17 Eindhoven.

Deelname aan de Dutch Design Week

 

 

Omroep MAX besteedt aandacht aan deze expositie in het  programma ‘Tijd voor MAX’ dat

op Prinsjesdag wordt uitgezonden.

20 - 28 augustus 2016

Deelname aan de Brabantsedag Heeze 2016

 

Ladies Event, Mierlo 2017

 

© 2015 Leonie Heeren Hat Design Design All Rights Reserved  l  Design by Roland Heeren